Voyageur Trike

 

Voyageur med Magic vingen, kåpor och Rotax 912ULS


Voyageur utan kåpor, här med Rotax 582 och vinge Dynamic 16Voyageur ll är troligen världens mest robusta tvåsitsiga trike. Den är byggd för tuffa tag och är verkligen en bush och cross-country maskin utöver det vanliga. Den är också idealisk för skolning och bogsering. Chassit är testad för 472.5 kg med +6g och -3g. Konstruerad och byggd av piloter. De som bygger maskinen har över 20 000 timmars flygerfarenhet tillsammans.

  Se bilder på hållfasthetstester


Triken har en underbar komfort. Vingarna har en excellent handling som även får turbulent och kyttig luft att bli lätthanterlig.
Maskinen har i det här utförandet varit med om flera expeditioner bla. från Kap staden till Nordkap, från Argentina till Kanada över Atlanten och vidare till Sydafrika, och flera andra expeditioner i Europa och Afrika.
Mer går att läsa på www.trike-expeditions.comTriken är byggd i lackerat rostfritt stål. Bromsar på alla tre hjulen, och parkeringsbroms. Fjädring och stötdämpare på alla hjulen. Huvudhjulen är försedda med gas/olje dämpare medans framhjulet har fjäder/olje dämpare. Däcken är hela 600x6 av flygplanskvalitet. Monopolen är förstärkt på Voyageur så man slipper kompressionstaget. Detta ger en helt fri sikt framåt för t.ex.fotografering. Den kan utrustas med Rotax 582, med eller utan startmotor, Rotax 912 eller 912 S. Tre olika vingar finns att välja mellan beroende på vilken prestanda man vill ha. (se tekniskdata vingar). Tankvolymen är på hela 70 liter. Avtagbara packväskor på båda sidor. Nyckeltändning och huvudströmbrytare. Instrumentpanelen är gummiupphängd för att skydda instrumenten från vibrationer och stötar vid hård landning. Instrumenteringen är valfri, men svensk standard är: Höjd- Fart- Kompass och Bränslemätare.

Maskinen kan även fås med noskåpa och hjulkåpor. Det finns även en mängd andra tillbehör.