Trike Combo


Har kan du ladda ned broschyr och prislista på engelska!

Vingar 1  
Broschyr 1 Combo Broschyr 2 Combo
Vingar 2 Prislista
Detaljbilder Combo FC Prislista FC
Flyghandbok Detaljbilder
Färgschema vingar Färgsätt vingen

Combo är den senaste modellen från DTA men bli inte lurad av dess enkelhet.Den är konstruerad med den senaste tekniken, och med genomtänka design- och konstruktionlösningar som är kännetecknande för DTA. Varje detalj är av flygkvalitet och ergonomin är i särklass, både för pilot som passagerare. Den är byggd för tuffa tag och för piloter som ställer höga krav. Triken är idealisk för nöjesflygning, distansflygning, skolning och bogsering. Konstruerad och byggd av piloter. De som bygger maskinen har över 20 000 timmars flygerfarenhet tillsammans.


Triken har en underbar komfort oavsett pilotens längd. Den har justerbar framsits i 3 lägen, framgaffeln har 2 lägen och de bakre fotpinnarna är justerbara. Vingarna har en excellent handling som även får turbulent och kyttig luft att bli lätthanterlig.
Trikens chassi är byggt i lackerat stål 25CD4S flygkvalitet. Chassit är hermetiskt tätt för att förhindra invändig korrosion. Chassit är testad för 472.5 kg med +6g och -3g.

Se bilder på hållfasthetstester.


Broms på framhjulet, och parkeringsbroms (Broms på alla hjul finns som tillval). Huvudhjulen är försedda med fjäderben Zicral (7075) av typ Cessna modell, medan framhjulet har fjäder/olje dämpare.
Som standard har den vanlig monopol och kompressionstag men som tillval finns den unika monopolen (som först konstruerades för Voyageur) och som inte kräver kompressionsstag.


Den kan utrustas med Rotax 503-582 med eller utan startmotor eller Rotax 912. Även HIRTH 3205E eller 3503E kan monteras.
Tre olika vingar finns att välja mellan beroende på vilken prestanda man vill ha. (se tekniskdata vingar).
Tankvolymen är på 50 liter eller 70 liter. Rymliga avtagbara packväskor finns som tillval. Instrumentpanelen är gummiupphängd för att skydda instrumenten från vibrationer och stötar vid hård landning.


Instrumenteringen är valfri, men svensk standard är: Höjd- Fart- Kompass och Bränslemätare.
Det är en trike som du kan köpa till ett överkomligt pris i standardutförande och sedan bygga på allt efter som ekonomin tillåter. Maskinen kan även förses med heltäckande kåpor och hjulkåpor. Det finns även en mängd andra tillbehör.

Här är Combo FC med full pod och kåpor.

Fler bilder klicka här!